Specialistläkare/Överläkare i Onkologi

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Landstinget Blekinge erbjuder sjukvård till länets c:a 160 000 invånare. Blekingesjukhuset är ett sjukhus på två orter, Karlskrona och Karlshamn. Vi är en del av södra sjukvårdsregionen, och har ett samarbete med främst Kronoberg och Skåne.
Onkologin är placerad i Karlskrona, och innefattar för närvarande endast öppenvård, med ett brett utbud av medicinska behandlingar utöver mottagningsverksamhet. Personalen på onkologiska enheten är mycket kompetent och erfaren. Onkologiska sektionen erbjuder lokalt de flesta medicinska onkologiska behandlingar för breda diagnosgrupper, inkluderande till exempel patienter med ÖNH tumörer utöver de som kommer från kirurgkliniken.
Landstinget Blekinge har nu tagit beslut om en expansion av onkologin, inkluderande en rekrytering av fler specialister i onkologi.
Onkologsektionen är en del av kirurgkliniken, som i sin tur är sektionerad till övre gastrointestinal kirurgi, nedre gastrointestinal kirurgi, bröst samt endokrinkirurgi. Till kliniken hör också urologi, kärlkirurgi och plastikkirurgi. På kliniken finns även en kirurgisk akutvårdsavdelning. Kirurgkliniken finns på två orter, i Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan akutkirurgin och den onkologiska kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser. Endoskopienhet finns på båda platser.
På Blekingesjukhuset finns också en palliativ enhet med hemsjukvård.
Onkologiska patienter i slutenvård vårdas på kirurgen, och onkologer konsulteras. Vi har ett mycket nära och gott samarbete mellan onkologer och kirurger, med dagliga kontakter. Vi har mulitdisciplinära terapikonferenser där onkologer deltar inom såväl övre gastrointestinal kirurgi, nedre gastrointestinal kirurgi, bröstkirurgi, urologi samt palliativ vård.
Totalt arbetar ca 35 läkare på kliniken. Vi erbjuder nu 2 tjänster inom onkologi.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
 • Tillträde: Våren 2017 efter överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar medicinsk onkologi på onkologens enhet, med öppenvård och behandlingar. Man medverkar också på sektionernas multidisciplinära terapikonferenser, lokalt och regionalt. Vidare har men konsultverksamhet mot kirurgen och övriga klinker, samt har ansvar för standardierat vårdförlopp för CUP. Framöver planeras en mindre slutenvårdsenhet. Strålning sker huvudsakligen i Växjö, med vilka det finns ett sedan länge etablerat samarbete.

Kvalifikationer

Överläkare eller specialistläkare i onkologi.
Som person är du målmedveten i ditt arbete och drivs av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Linus Axelsson
  Verksamhetschef
  0455-736742
  E-post: Linus Axelsson
 • Rolf Fröjse
  Överläkare
  0455-734508
  E-post: Rolf Fröjse
 • Thomas Edekling
  Överläkare Onkologi
  0455-73 45 60
  0734-47 11 48
  E-post: Thomas Edekling

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-09.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.