Verksamhetschef till Röntgen och Klinisk fysiologi

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du kommer att få vara en del av.

Den nybildade Hälso- och sjukvårdsförvaltningen består av tre områden, Nära vård, Specialiserad vård och Medicinsk service. Området medicinsk service består av följande verksamheter; Röntgen, Klinisk fysiologi, Laboratoriemedicin, MTA och Apoteket. Området leds av en områdeschef tillsammans med två verksamhetschefer. Vi söker Dig som vill arbeta som verksamhetschef för Röntgen och Klinisk fysiologi.

Röntgenkliniken består av ca 115 medarbetare och har en omsättning på ca 140 miljoner kronor. Röntgenkliniken har de flesta förekommande modaliteter såsom konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, MR, spect-CT ca 90 000 undersökningar per år samt mammografi ca 25000 undersökningar per år. RIS/PACS från Sectra är vårt patientadministrativa system. Röntgenkliniken har verksamhet både i Karlskrona och Karlshamn.

Klinisk fysiologi besår av ca 25 medarbetare och har en omsättning på ca 25 miljoner kronor. Klinisk fysiologi utför ca 21 000 patientundersökningar per år. Verksamheten utför funktionsdiagnostik på barn och vuxna inom ett flertal områden såsom nuklearmedicinska undersökningar, ultraljudsdiagnostik hjärta och kärl, arbetsprov, urodynamik, esofagusmanometri, lungfunktionsundersökning och neurofysiologiska undersökningar.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönsättning
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enligt överenskommelse Landstinget Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande med grundanställning i din grundprofession
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Uppdraget som verksamhetschef innebär att du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för bägge klinikerna. Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen för medicinsk service. Som verksamhetschef förväntas du, i samverkan med andra delar av vården, utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Detta ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn. Som verksamhetschef för Röntgen och Klinisk fysiologi är du närmaste chef för 5 avdelningschefer, 2 sjukhusfysiker, 5 läkare, en administrativ sekreterare och en sektionsledare. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för ledningsgruppsarbetet för respektive klinikerna samt att coacha avdelningscheferna i sitt ledarskap. Landstinget Blekinge är på väg mot ett mer processorienterade arbetssätt och du kommer att vara en viktig del i denna förändring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en medicinskt inriktad högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta som chef. Erfarenhet inom hälso- och sjukvård och då speciellt inom röntgen och/eller klinisk fysiologi är meriterande. Det är även meriterande med chefserfarenhet från en politisk styrd organisation och vana att leda genom andra.

Tjänsten som verksamhetschef kräver ett tydligt ledarskap med förmågan att kunna samarbeta, kommunicera och organisera både internt och externt mot andra intressenter. Det är därför viktigt att du kan skapa bra och förtroendefulla relationer.

Som person bör du vara lyhörd för medarbetarnas kunskaper och idéer och vilja ta tillvara på den kompetens som finns i verksamheten. Du har förmågan att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ska ha förmågan att se båda verksamheternas perspektiv i agerande och beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Maria Arvidsson Karlsson
  Verksamhetschef
  0455-73 42 92
  E-post: Maria Arvidsson Karlsson
 • Jonas Ekestubbe-Jernby
  Vårdförbundet

  0703-755380
  E-post: Jonas Ekestubbe-Jernby
 • Camilla Olsson
  Vision

  0768-559794
 • Anna Westrup
  Blekinge läkarförening
  0455-734246
 • Karina Wigren
  Kommunal
  0455-735055
  E-post: Karina Wigren
 • Göran Mårdhed
  Sveriges Ingenjörer
  0455-73 48 37
  E-post: Göran Mårdhed
 • Sonny La
  Naturvetarna
  0455-731000
  E-post: Sonny La

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-21.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.