Verksamhetsanalytiker, avdelningen för kunskapsstöd

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.


Avdelningen för kunskapsstöd tillhör utvecklingsenheten som är en del i landstingsdirektörens stab. Landstingsdirektörens stab arbetar med policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt upp-följning och utvärdering.

Avdelningen för kunskapsstöd bereder politiska beslutsunderlag och stöttar förvaltningarna i deras direkta verksamhetsutveckling. Vi är ett 20-tal medarbetare som initierar, koordinerar, leder, utvecklar och följer upp arbetet med strategiskt prioriterade verksamhetsfrågor. Detta förutsätter gott samarbete både inom landstinget och med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2018-05-15
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsanalytiker ansvarar du för att utveckla landstingets styrning genom uppföljning och analys av landstingets strategier. Du analyserar och presenterar resultat från såväl externa som interna datalager och integrerar resultaten i landstingets ledningssystem.

Du bidrar till att förstärka och vidareutveckla hälso- och sjukvårdens kvalitet för invånare, patienter och närstående genom stöd till chefer, ledare och medarbetare i uppföljning och analys som ett led i ett ständigt förbättringsarbete.

Du bedriver omvärldsbevakning och samarbetar med förvaltningens övriga specialister i behovs-analyser, planering, utredning, beredning och uppföljning inför politiska ställningstaganden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen i epidemiologi eller statistik inom hälso- och sjuk-vårdsområdet eller annat område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt, gärna på magister- eller masternivå.

Du har flerårig erfarenhet av strategiskt uppföljnings- och analysarbete i en större organisation. Det är en fördel om du har goda kunskaper inom offentlig förvaltning och hälso- och sjukvård. Du är analytisk och kan hantera komplexa datalager och statistiska sammanhang. Vi vänder oss till dig som trivs med en kombination av strategiskt och operativt arbete och har förmågan att se till helheten i organisationen. Det önskvärt att du har arbetat i en strategisk roll i samspel med politisk ledning.

Du kan självständigt initiera, planera och genomföra uppföljning och analys. Det är viktigt med god samarbetsförmåga. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du är öppen, knyter lätt nya kontakter och kan skapa och underhålla nätverk.

Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Annika Mellquist
  Avdelningschef
  0734-47 10 33
 • David Lundgren
  Verksamhetsanalytiker
  0734-47 10 16
 • Gerthi Persson
  Hälso- och Sjukvårdsstrateg
  0734-47 12 47
 • Carina Svärd
  SACO
  0734- 47 12 45
 • Gunilla Månsson
  Vårdförbundet
  0455-30 29 81

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-14.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.