Säkerhetsstrateg – inriktning krisberedskap

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Arbetet med att främja hälsa och ge vård till Blekinges invånare leds av landstingsdirektören. Till sin närmaste hjälp har landstingsdirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp landstingets verksamhet. Staben ger också stöd till landstingets politiska ledning.

Tjänsten är placerad inom landstingsdirektörens stab och kanslienheten. Enheten arbetar med den politiska ärendeprocessen och ger administrativt stöd till den politiska organisationen, ansvarar för registraturet samt arkivfrågor. Inom kanslienheten finns också administrativt stöd till landstingsråden, landstingsdirektören och andra tjänstemän.
Landstingets juridiska expertis och det strategiska ledningsansvaret för funktionsområdet säkerhet och krisberedskap tillhör kanslienheten. På kanslienheten arbetar idag 10 personer.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
 • Tillträde: enligt ö.k
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsstrateg i Landstinget Blekinge arbetar du med att utveckla organisationens krisberedskap och katastrofmedicinska förmåga. I arbetet ingår framförallt strategiskt arbete men även operativt stöd till verksamheterna.

Dina arbetsområden kommer främst att vara krisberedskapsplanering som bygger på risk- och sårbarhetsanalyser samt analyser, planering och implementering av förmågehöjande åtgärder inom området. Genomförande av utbildningar och praktiska övningar är ett ansvar som kommer att ingå i denna tjänst.
Du arbetar självständigt i nära samverkan med landstingets verksamheter men också med andra samhällsaktörer inom krisberedskap.

I uppgifterna ingår t.ex.
- Krisberedskaps- och katastrofmedicinsk planering
- Genomföra och sammanställa risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering och förmågeanalyser
- Uppföljning av landstingets krisberedskapsförmåga
- Samordna, utveckla och utarbeta styrdokument
- Utbilda och öva inom krisberedskap och katastrofmedicin.
- Civilförsvarsplanering

I tjänsten kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning med inriktning mot risk- och sårbarhet, säkerhet eller krisberedskap alternativt legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från säkerhets- och beredskapsarbete inklusive risk- och sårbarhetsanalyser inom offentlig eller kommunal sektor är mycket meriterande, liksom erfarenhet av verksamhetsutveckling samt om du som sjuksköterska har arbetslivserfarenhet och erfarenhet och utbildning inom katastrofmedicin.

Du har erfarenhet av projekt- och planeringsarbete, gärna i en samordnande roll. Du har en utvecklad förmåga att se helheten, bygga relationer, entusiasmera och samarbeta.

Du är analytiskt lagd och ditt arbetssätt är strukturerat, strategiskt, proaktivt och självständigt. Du är lösnings- och resultatinriktad och har god pedagogisk förmåga. Att kommunicera klart och tydligt, både i tal och skrift, är ingen svårighet för dig. Det är viktigt att du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med olika professioner och grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Tjänsten kommer att säkerhetsskyddsklassas. Registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan anställning.

Upplysningar

 • Helene Håkansson
  Administrativ chef
  0455-734030
 • Stefan Österström
  Säkerhetschef
  0455-735366
 • Ingla Blåder
  Vision
  0455 - 73 62 28

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-15.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till Offentliga jobbs rekryteringsdatabas där du registrerar ditt CV och skickar din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på Offentliga jobb eller kontakta supporten på telefon 0771-10 10 29.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.