Hälso- och sjukvårdsstrateg med planeringsansvar

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Den aktuella tjänsten är på Planeringsavdelningen som är en del av landstingsdirektörens stab. Avdelningen ansvarar för strategisk planering och uppföljning av hälso- och sjukvården i Blekinge. Det innebär att initiera, samordna, leda och följa upp arbetet med landstingets övergripande planeringsprocess, miljöarbete, ledningssystem, informationssäkerhets- och framtidsfrågor.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: 20171101 eller enligt ö.k
 • Tidsbegränsat till: 2018-10-30
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att samordna, utveckla och kommunicera landstingets övergripande lednings- och planeringsprocess från fullmäktiges vision och mål till goda resultat med hög kvalitet i verksamheten. Det omfattar omvärldsbevakning, formulering av strategier och att samordna uppföljningen av landstingets resultat.
Landstinget utvecklar sitt ledningssystem för kvalitet och som hälso- och sjukvårdsstrateg leder och stödjer du det arbetet. I uppdraget ingår också att bereda och föredra ärenden inför politiska beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med planering, ledning och styrning av landstinget Blekinges hela verksamhet. Du är bra på att tänka strategiskt och se helheten. Du är en drivande person med förmåga och erfarenhet av att leda komplexa projekt.

Du har en akademisk examen av arbetsgivaren bedömd relevant inriktning inom t ex samhälls- ekonomi- eller vårdområdet, gärna på magister- eller masternivå. Kunskaper och erfarenhet från att arbeta med kvalitet och ledningssystem är meriterande.
Det är en fördel med erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Vi lägger särskild vikt vid god analytisk förmåga och förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Anställningen är ett föräldraledighetsvikariat med eventuell möjlighet till förlängning

Upplysningar

 • Ralph Harlid
  Planeringsdirektör
  0734-47 10 18
 • Anna Lindeberg
  Hälso- och sjukvårdstrateg
  0455-73 40 45
 • Fredrik Brockhagen
  Hälso- och sjukvårdsstrateg
  0455-73 41 00
 • Gunilla Månsson
  Vårdförbundet
  0455 - 30 29 81
 • Ingla Blåder
  Vision
  0455-73 62 28
 • Carina Svärd
  SACO
  0455-73 40 41

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-13.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-07-03 11:31:12 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till Offentliga jobbs rekryteringsdatabas där du registrerar ditt CV och skickar din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på Offentliga jobb eller kontakta supporten på telefon 0771-10 10 29.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.