Avdelningschef till Städ östra Blekinge

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Landstingsservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Landstinget Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i affärsområden med ansvar för fastigheter, IT, upphandling, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön.

Affärsområde Städ, kost och logistik med ca 260 medarbetare, består av 11 avdelningar inom kök och restaurang, café och butik, städ, transport och vaktmästeri, materialdepå samt resursenhet som även innefattar vårdnära servicetjänster.

Vår städorganisation är fördelad på tre avdelningar, varav den vi nu söker en chef till är placerad i Karlskrona som servar landstingets östra delar (Karlskrona, Ronneby). På avdelningen arbetar ca 30 medarbetare. Vårt mål är att varje medarbetare i verksamheten ska bidra aktivt till utveckling genom samarbete, engagemang och med kvalitet i samklang med visionen för Landstinget Blekinge, "Livskvalitet för dig, vårdkvalitet för oss".

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön. Lönesättningen är individuell, ange löneanspråk i ansökan.
 • Tillträde: Tillträde 2018-10-01 Landstinget Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Övergripande för tjänsten som avdelningschef för Städ östra Blekinge är att leda, planera, organisera och utveckla städverksamheten. I rollen ansvarar du även för avdelningens ekonomi och personal. Du ska genom ständigt förbättringsarbete verka för verksamhetens-, medarbetarens- och kundens bästa.

Du har ett nära samarbete med de övriga städavdelningarna och arbetar aktivt med vår gemensamma helhetssyn på rutiner och utbud för landstingets verksamheter, där vi tillsammans strävar efter god kvalitet med ett effektivt arbetssätt.

Du är direkt underställd chefen för affärsområdet Städ, kost och logistik och ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du för avdelningens verksamhet relevant högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du ska ha dokumenterad ledarskapserfarenhet där personal- och ekonomiansvar har ingått och det är meriterande om du har det inom den senaste femårsperioden. Det är positivt om du har erfarenhet av ledarskap inom landsting eller annan offentlig verksamhet. Vi ser även gärna att har erfarenhet från städföretag eller kunskap om städning i vårdlokaler. Vidare har du administrativ vana med god datakunskap samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring istället för hinder och problem. Du behöver snabbt kunna ställa om efter nya förutsättningar och kommunicera på ett situationsanpassat sätt.

Du kan leda, planera och prioritera i verksamheten för att kunna omsätta beställningar och önskemål från våra kunder till lösningar. Vi ser också gärna att du vill utveckla verksamheten genom att motivera, inspirera och ta tillvara på medarbetarnas kompetens med fokus mot uppsatta mål. Som person tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad, ansvarstagande, handlingskraftig och ser till helheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Ann Petersson
  Affärsområdeschef
  0455-73 43 10
 • Susanne Johansson
  Kommunal
  0455-73 66 59
 • Ann Samuelsson
  Vision
  0455-73 62 16, 0455-73 66 82
 • Anna Temecka
  SACO
  0455-73 66 90 (mån och tors)

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-20.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.