Specialistläkare psykiatri

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet.

Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.

Psykiatrin i Blekinge är en psykiatri med korta beslutsvägar som ger Dig goda förutsättningar att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserade vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning.
Vuxenpsykiatrin bedriver öppenvård i länets samtliga kommuner samt heldygnsvård i Karlskrona och Karlshamn. Akutpsykiatri, intensivvård, beroendevård med LARO-mottagning är organiserad under Länsgemensam psykiatri. Där finns även mottagning för sexologi, ätstörningar, minnesmottagning och äldreteam.

Vuxenpsykiatrin Östra Blekinge har ett upptagningsområde på ca. 90 000 invånare varav Karlskrona har ca. 60 000 invånare. Kliniken har totalt 130 medarbetare med 10 överläkartjänster och är organiserad i en heldygnsavdelning samt öppenvård i Ronneby & Karlskrona.
Öppenvården är delad i två områden.
Mellanvården där patienter med funktionspåverkan och svårare psykiatriska tillstånd vårdas. Här finns ett psykosteam som jobbar med psykoser där de nyinsjuknade har en hög prioritet. Mottagningen där patienter med affektiv långvarig problematik finns samt de som är bättre fungerande men i tillfälligt behov av specialistpsykiatri.

Öppenvården bedriver olika former av gruppbehandling/stöd/pedagogik och individuell psykoterapi utifrån patienternas behov. Psykologutredningar samt psykologbedömningar.
Teamen består av totalt 55 medarbetare som består av specialistläkare, medicinsk sekreterare, specialistsjuksköterskor, skötare, specialistpsykologer, arbetsterapeuter, kuratorerer med samtliga en bred behandlingskompetens.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare är du med din medicinska kompetens en viktig medarbetare i teamet och vi behöver dig för verksamhetens utvecklingsarbete. Som specialistläkare bidrar du med din psykiatriska kompetens i teamarbetet och på behandlingskonferenser. Du träffar patienter för bedömning, utredning, behandling och medicinska uppföljningar. Vid patientkontakt är vanligtvis patientens ordinarie behandlare med, detta eftersom ordinarie behandlare har långvarig och etablerad behandlingsrelation med varje patient.
Öppenvårdens uppdrag är förlagt till måndag till och med fredag. Vi ser gärna att du ingår i klinikens jourtjänstgöring på psykakuten.
Fysiskt är vi samlade i ett hus vilket innebär korta vägar för samverkan och beslut samt gott stöd hos läkarkolleger med regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer

Specialistläkare i psykiatri.
Vi söker dig som vill arbeta i team och har förmåga att samverka, både med kollegor samt med aktörer utanför den egna verksamheten.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  0734-47 16 11
  E-post: Carina Söderholm
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-12-13 12:58:12 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.