Leva och bo i Blekinge

Det finns många fördelar med att arbeta, bo och leva i Blekinge. Här finner du lätt balans i tillvaron - och du kan därmed både göra och leva gott. Blekinge ger dig en skön miljö för arbete, boende och fritid som garanterar hög livskvalitet.

Mer kvalitetstid

I Blekinge är avstånden korta och bilköerna sällsynta. Infrastrukturen är väl utbyggd och det är lätt att ta sig dit man ska, utan att man för den skull behöver stressa eller ens öka tempot. När du kan bygga upp ett liv i trygghet och balans, får du utrymme att samla energi inför tuffa utmaningar i yrkeslivet.

Lägre levnadskostnader

Det är mer än stress och trängsel som skapar oro i storstadsregionerna. Hetsig konkurrens och inte minst höga levnadskostnader kan förstöra lusten att göra karriär även för den bäste. I Blekinge får du mer pengar över till resor och nöjen, och du har nära till barnomsorg, skolorna och aktivitetsutbudet.

Närhet till naturen

Oavsett var du bor i Blekinge så har du nära till skogen, det öppna landskapet, kusten, skärgården och havet. Det är lätt att ägna sig åt favoritaktiviteter som segling, fiske, cykling eller jakt. Samtidigt gör länets geografiska läge att du alltid har nära till storstäder i Sverige, Baltikum och på kontinenten.

Fem kommuner, ett landsting

Blekinge, Sveriges näst minsta län med 158 000 invånare, består av kommunerna Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Kommunerna har vitt skilda karaktärer – med allt från marint världsarv och prisbelönt kurortspark till festivalglada laxar. Tillsammans erbjuder de en spännande historia och ett brett kultur- och nöjesliv.

Livskvaliteten i Blekinge bygger på möjligheter att bo på landet eller i städerna med frisk luft och stärkande havsutsikt.

Lär för livet

I Blekinge finns såväl stora kommunala grundskolor som små idylliska byskolor samt ett rikt utbud av friskolor. Det finns många inriktningar att välja mellan för dig som har barn, och även gymnasieutbildningarna erbjuder stor variation. Därefter finns möjligheter för vidare studier vid BTH, Blekinge Tekniska Högskola.

Senast uppdaterad 2017-03-29 15:31:15 av Jenny Gustavsson

Raka vägen till Blekinge

» Flyg hit på under timmen från Arlanda eller Bromma.

» Åk direkttåg hit från Malmö och Köpenhamn eller Göteborg.

» Vi har också färjelinjer hit från både Polen och Litauen.

Kom gärna på besök!

Kom gärna på besök!