Vi söker ambulanssjukvårdare/sjuksköterskor till sommarvikariat

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Ambulansverksamheten i Blekinge står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras. Idag består ambulansverksamheten av ambulanser och bedömningsbilar. Under 2018 kommer verksamheten att kompletteras med lättvårdsambulanser och under 2019 kommer en ny ambulansstation stå klar i Karlshamn och planering för ny station i Karlskrona pågår. För att klara av att möta framtiden arbetar vi ständigt med förbättringar av den befintliga verksamheten och vi hoppas att du vill vara med och utveckla den prehospitala verksamheten i Blekinge.

Anställningsform

 • Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning
 • Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 8

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha en avgörande roll för att rädda människors liv. I din roll på ambulansen arbetar du med akutinsatser när någon drabbats av akuta olycksfall och sjukdom. Arbete sker både på plats i hem, på olycksplats samt under färden till sjukhus. I arbetet ingår även att transportera patienter mellan sjukhus eller andra vårdgivare.

Inom ambulansen arbetare vi i team och i varje ambulans ska det finnas minst en sjuksköterska som utövar akutsjukvård med läkemedelshantering.

Vi har påbörjat vårt arbete med att vidarutveckla ett personcentrerat förhållningssätt för att på bästa sätt möta samtliga patienter med olika tillstånd och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, meriterande är vidareutbildning inom ambulans, narkos eller IVA. Vi söker dig som har adekvat grundutbildning inom vårdyrket (ambulanssjukvårdare) och har genomgått körutbildnigen säker körning.
Utöver ovan krävs det för att arbeta hos oss att du har:

• Minst B-körkort och högre behörighet är meriterande
• Medicinska krav motsvarande innehav av körkort med högre behörighet (buss, lastbil)


Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för arbetsuppgifterna, såsom förmåga att arbeta i team, flexibilitet och att arbeta med personer i utsatta livssituationer. Du kan hantera stress och trivs med tempoväxlingar och tycker att detta gör arbetet stimulerande och omväxlande. Du skall uppfylla kraven enligt ovan. Vid anställning kommer ett fystest att göras och simkunnighet skall kunna intygas.

Upplysningar

 • Jimmy Ridell
  Avdelningschef ambulans öst
  0455-735355
 • Martin Sevestedt
  Avdelningschef
  0454-73 21 21
 • David Petersson
  Facklig repr Vårdförbundet
  o454-731000 via växel
 • Jim Wahlman
  Fackl repr Kommunal
  0454-731000 via växel

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-25.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24