Hälso- och Sjukvårdsstrateg, Avdelning för kunskapsstöd

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Arbetet med att främja hälsa och ge vård till Blekinges invånare leds av landstingsdirektören. Till sin närmaste hjälp har landstingsdirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp landstingets verksamhet. Staben ger också stöd till landstingets politiska ledning.

Avdelningen för kunskapsstöd tillhör utvecklingsenheten som är en del i landstingsdirektörens stab. Landstingsdirektörens stab arbetar med policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt upp-följning och utvärdering.

Avdelningen för kunskapsstöd bereder politiska beslutsunderlag och stöttar förvaltningarna i deras direkta verksamhetsutveckling. Vi är ett 20-tal medarbetare som initierar, koordinerar, leder, utvecklar och följer upp arbetet med strategiskt prioriterade verksamhetsfrågor. Detta förutsätter gott samarbete både inom landstinget och med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå.


Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2017-05-01
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som hälso- och sjukvårdsstrateg arbetar du med utveckling och samordning av landstingets strategiska verksamhetsutveckling, i våra egna verksamheter och i samverkan med andra samhällsaktörer.

Genom ett coachande och inspirerande förhållningssätt stöttar du chefer, ledare och medarbetare att förstärka och vidareutveckla hälso- och sjukvårdens kvalitet för patienter, anhöriga och medborgare.

Du bedriver omvärldsbevakning, kartlägger och analyserar behov av utvecklingsstöd i landstingets olika verksamheter och i länet och omsätter dina slutsatser till strategi, med särskild tyngdpunkt på landstingets framtida utmaningar.

Du är en drivande utvecklingsledare som tar initiativ och utvecklar frågor som bidrar till ökad uppfyllelse av politiska mål. Att arbeta fram underlag till politiska beslut och yttranden kommer att utgöra en del av ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annat område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt, gärna på magister- eller masternivå. Teoretiska kunskaper om evidensbaserade metoder för implementering och förändringsarbete är önskvärt.

Erfarenheter av strategiskt utvecklings- och implementeringsarbete i landsting eller kommun är också önskvärt, gärna i samverkan med andra aktörer.

Du hanterar komplexa sammanhang och kan självständigt planera, leda, driva och fullfölja för-bättrings- och utvecklingsprocesser. Det är viktigt med god samarbetsförmåga och stor ödmjukhet. Du kommunicerar i tal och skrift på ett pedagogiskt och effektivt sätt med olika målgrupper. Du är öppen, knyter lätt nya kontakter och kan skapa och underhålla nätverk.

Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Annika Mellquist
  Avdelningschef, Avd för kunskapsstöd
  0455-73 77 90
  0734-471033
 • Karin Nedfors
  Hälso- och Sjukvårdsstrateg
  0455-73 78 11
  0734-47 19 72
 • Carina Svärd
  SACO
  0455-73 4041
  0734-47 12 45
 • Gunilla Månsson
  Vårdförbundet
  0455 - 30 29 81

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-08.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24