Dietist - Levnadsvanemottagning

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Rehabiliteringsklinikens verksamhet är lokaliserad i både Karlshamn och Karlskrona med sluten- och öppenvård på båda orter. Tjänsten är placerad på rehabiliteringskliniken i Karlshamn med uppdrag att arbeta 100 % på levnadsvanemottagningen. På Rehabiliteringskliniken finns ytterligare 8 dietistkollegor som tillgodoser Blekingesjukhuset och primärvården med dietist insatser.

Ohälsosamma levnadsvanor utgör en stor orsak till mycket av sjukligheten hos medborgarna i Blekinge. Därför har landstinget Blekinge en levnadsvanemottagning som syftar till att erbjuda patienter med svår levnadsvaneproblematik ett utökat evidensbaserat stöd. Mottagningens syfte är att ge ett förbättrat omhändertagande och stötta målgruppen till att främja förändring av ohälsosamma levnadsvanor. Mottagningen är ett pilotprojekt och ska utgöra en resurs till alla hälso- och sjukvårdsförvaltningar i Landstinget. Verksamheten startade hösten 2016 och är förlagd i anslutning till Thoraxcentrum, Blekingesjukhuset, Karlshamn.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning
 • Tillträde: 2018-01-08 eller enligt överenskommelse 6 månaders vikariat med möjlighet till förlängning Urval sker löpande
 • Tidsbegränsat till: 2018-07-08
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara en del av vårt team bestående av dietist, läkare, sjuksköterska, sekreterare och sjukgymnast. Din erfarenhet och kompetens är viktig när du som dietist framförallt kommer att arbeta med direkta patientkontakter men även delta i verksamhetsutveckling tillsammans med övriga teamet. Arbetsuppgifterna på levnadsvanemottagningen är varierande och innefattar både individuella behandlingar av vuxna samt gruppbehandlingar i samarbete med andra yrkeskategorier. Genom ett coachande och inspirerande förhållningssätt kommer du stödja patienter i förändringsarbetet och leda grupper mot nya mål.

Arbetet på mottagningen följer nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder och lokala vårdprogram. Du kommer, tillsammans med landstingsdirektörsstabens strateger, att informera och vara en god ambassadör för det förebyggande arbetet i hela landstinget.

Kvalifikationer

Du är legitimerad dietist. Vi ser gärna att du har goda ämneskunskaper inom alla levnadsvanor, utbildning i MI (motiverande samtal) på grundnivå samt erfarenhet av att arbeta med patienter i behov av levnadsvaneförändringar. Utbildning i annan teoribaserad samtalsmetodik, exempelvis KBT(Kognitiv Beteende Terapi) och sjukdomsförebyggande metoder är önskvärt.

Du är en nyfiken och kreativ person som självständigt kan planera, leda, driva och fullfölja processer inom ditt område på mottagningen. Det är viktigt med god samarbetsförmåga och stor ödmjukhet inför andras kompetens när du på ett naturligt, pedagogiskt och effektivt sätt ska kommunicera med olika målgrupper, i både tal och skrift. Du är öppen och har lätt för att knyta nya kontakter när du ska ingå i arbetsteamet och delta engagerat i fortsatt utveckling av mottagningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Ann-Sofie Holgersson
  Avdelningschef arbetsterapin Karlshamn
  0454-73 24 94
  E-post: Ann-Sofie Holgersson
 • Gerthi Persson
  Hälso- och Sjukvårdsstrateg
  0734-47 12 47
 • Carina Svärd
  SACO
  0734- 47 12 45

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-03.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24