Vi söker sjuksköterskor till Thoraxcentrum, Blekingesjukhuset

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Thoraxcentrum ger högspecialiserad hjärt- och lungkirurgisk sjukvård samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Inom kliniken arbetar ca 200 medarbetare på vård-, intensivvård- och röntgenavdelningar samt inom mottagnings- och operationsverksamheter. Vi har ett brett och varierande arbetsinnehåll och bedriver såväl akut som planerad verksamhet. Vi är en professionell kunskapsorganisation som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, ansvar och delaktighet.

- Hjärtavdelning 47/hjärtintensiven med inriktning av medicinsk kardiologi. Avdelningen består av 22 vårdplatser därav 6 hjärtintensivplatser (HIA) och 16 eftervårdsplatser (EVA).
- Thoraxkirurgisk avdelning 55 med inriktning mot såväl pre- som postoperativ hjärt- och lungkirurgisk sjukvård. Här vårdas också patienter som genomgått invasiva elektrofysiologiska ingrepp, ICD/CRT implantationer, invasiv kardiologi/PCI, TAVI och medicinsk kardiologi. Avdelningen har 20 vårdplatser.
- THIVA har 5 vårdplatser för intensivvård av thoraxkirurgi. Vi hanterar årligen ca 500 patienter i efterförloppet av framför allt lung-, kranskärls- och klaffoperationer. Det förekommer även stor kärlkirurgi och trauman. Till THIVA söker vi främst IVA-sjuksköterskor.

Vi erbjuder flextid, löneväxling, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym. Dessutom erbjuder vi introduktion med erfarna kollegor och intern utbildning på arbetstid.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning.
 • Tillträde: Ange önskemål om vilken enhet du söker och om du önskar rotationstjänst eller nattjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.
 • Antal platser: 3

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna på avdelning 55 består av preoperativa förberedelser, postoperativ vård av hjärt-och lungopererade patienter, kardiologisk vård samt användning av medicinteknisk utrustning. Du får möjlighet att få en bredd i din sjuksköterskeprofession eftersom vi vårdar patienter med varierande sjukdomsbild och som har genomgått olika ingrepp och behandlingar, både akuta och planerade.
Arbetsuppgifterna på avdelning 47 är inriktade mot akut hjärtintensiv vård och eftervård. Vi jobbar bland annat med akut omhändertagande av patienter med hjärtinfarkt, hjärtsvikt och arytmier. Vi har ett skiftande arbete och korta vårdtider.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska gärna med några års erfarenhet. Meriterande är erfarenhet inom hjärtvård eller inom kirurgisk vård.
Du är trygg i din yrkesroll och bekväm med att arbeta självständigt. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är positiv och att du har ett ödmjukt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Anna Persson
  Avdelningschef avd 47
  0455-73 47 61
 • Inger Almroth
  Avdelningschef avd 55
  0455-73 51 01
 • Thomas Ogenblad
  Avdelningschef THIVA
  0455-73 51 11
 • Mariangela Ellmén
  Vårdförbundet
  0455-73 47 65
 • Bodil Walde
  Vårdförbundet
  0455-73 51 03
 • Ingrid Nordenhielm
  Vårdförbundet
  0455-73 51 14

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-01.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24