Vi söker ny Verksamhetschef Kirurgkliniken Blekingesjukhuset

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Kirurgklinikens verksamhet finns lokaliserad i både Karlshamn och Karlskrona. Öppenvården har verksamhet på båda orterna och i Karlskrona finns klinikens två vårdavdelningar, samt den onkologiska dagvården. Dagens verksamhetschef är även "avdelningschef" för klinikens läkare och totalt på kliniken är vi drygt 200 anställda.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Arbetet som verksamhetschef för Kirurgkliniken är ett omväxlande och varierat arbete med stor frihet och många möjligheter. Ditt ledarskap präglas av ett öppet, ärligt och tydligt ledarskap i ett lärande arbetsklimat. I din roll som verksamhetschef blir du en del av sjukhusets ledningsgrupp, direkt underställd sjukhuschefen där du förväntas vara delaktig i frågor som rör hela Blekingesjukhusets utveckling och där du också kan få förvaltningsövergripande uppgifter.

Du leder kirurgklinikens ledningsgrupp som idag består av en ställföreträdande verksamhetschef, sex avdelningschefer, personalkonsult och controller, samt administrativt stöd. Du har personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar och tillsammans med klinikledningen förväntas du utveckla verksamheten mot uppsatta mål och inom givna ekonomiska ramar.
Då vi är en väl fungerande klinik behöver vi en ledare med fortsatt helhetssyn och som ser styrkan i att ha både elektiv och akut verksamhet.
Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda. Vi följer och deltar i utvecklingen inom vårt verksamhetsområde och sprider kunskapen genom att vidareutbilda våra kollegor både inom och utom kliniken.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig med medicinskt inriktad akademisk utbildning. Gärna med erfarenhet som chef på högre nivå och med erfarenhet av att leda organisationer med flera olika yrkes-professioner. Du har vidare god insikt och erfarenhet av vad det innebär att arbeta inom hälso- och sjukvård och dess förutsättningar.

Ditt ledarskap präglas av värderingar som överensstämmer med landstingets värdegrund: engagemang, samarbete och kvalitet. Du är en god ambassadör för kliniken och sjukhuset, och drivs av att skapa goda relationer och samarbete inom och utom kliniken. För att trivas som verksamhetschef på Kirurgkliniken så bör du i ditt ledarskap sträva efter att vara närvarande och synlig ute i verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Lars Almroth
  Förvaltningschef
  0455-731000 via växel
  E-post: Lars Almroth
 • Karin Norgren
  Personalchef
  0455-734109
  E-post: Karin Norgren
 • Rolf Fröjse
  Läkarföreningen
  0455-731000 via växel
  E-post: Rolf Fröjse
 • Birgitta Henrysson
  Stf verksamhetschef Kirurgkliniken
  0455-731000 via växel
  E-post: Birgitta Henrysson
 • Monica Olsson
  Vårdförbundet
  0455-731000 via växel
  E-post: Monica Olsson
 • Anna Lennartsson
  Kommunal
  0455-731000 via växel
  E-post: Anna Lennartsson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-30.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Placeringsort är Karlskrona och tillträde enligt överenskommelse.
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24