Vi söker Verksamhetschef till Thoraxcentrum Blekingesjukhuset

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Thoraxcentrum bedriver vård inom kardiologi, högspecialiserad hjärt- och lungkirurgi samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Inom kliniken arbetar ca 200 medarbetare på vård-, intensivvård- och röntgenavdelningar samt inom mottagnings- och operationsverksamheter.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Arbetet som verksamhetschef på Thoraxcentrum är ett omväxlande och varierat arbete med stor frihet och många möjligheter. I din roll som verksamhetschef blir du en del av sjukhusets ledningsgrupp, direkt underställd sjukhuschefen där du förväntas vara delaktig i frågor som rör hela Blekingesjukhusets utveckling och där du också kan få förvaltningsövergripande uppgifter.

Du leder Thoraxcentrums ledningsgrupp som idag består av en ställföreträdande verksamhetschef, fem avdelningschefer, personalkonsult och controller samt patientsäkerhetssamordnare och administrativt stöd. Du har personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar och tillsammans med klinikledningen förväntas du utveckla verksamheten mot uppsatta mål och inom givna ekonomiska ramar.

Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda. Vi följer och deltar i utvecklingen inom vårt verksamhetsområde och sprider kunskapen genom att vidareutbilda våra kollegor både inom och utom kliniken.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning och erfarenhet av ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom hälso- och sjukvården och också inom hjärtsjukvården. Meriterande är erfarenhet av verksamhetsutveckling och av systematiskt kvalitetsarbete.

Ditt ledarskap präglas av värderingar som överensstämmer med landstingets värdegrund: engagemang, samarbete och kvalitet. Du är en god ambassadör för kliniken och sjukhuset, och drivs av att skapa goda relationer och samarbete inom och utom kliniken. Som verksamhetschef på Thoraxcentrum bör du i ditt ledarskap sträva efter ett personcentrerat förhållningssätt och att vara närvarande och synlig i verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Lars Almroth
  Förvaltningschef
  0455-731000 via växel
  E-post: Lars Almroth
 • Dada Merdan
  Tf verksamhetschef Thoraxcentrum
  0455-735133 alt 0455-731000 via växeln
  E-post: Dada Merdan
 • Lise-Lotte Carius
  HR-konsult
  0455-73 40 55
 • Carl-Magnus Pripp
  Läkarföreningen
  0455-731000 via växeln
  E-post: Carl-Magnus Pripp
 • Bodil Walde
  Vårdförbundet
  0455-73 51 03
 • Marie Nilsson
  Kommunal
  0455-731000 via växeln
  E-post: Marie Nilsson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31.

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Placeringsort är Karlskrona och tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24