Sjuksköterskor till Medicinkliniken, avd. 57 i Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Vi behöver nu förstärka medicinavdelning 57 med två sjuksköterskor. En dag/natt tjänst och en ren natt tjänst. Avdelningen har 23 vårdplatser med inriktning lungmedicin, palliativmedicin, njure och diabetes.
Det finns goda möjligheter att utvecklas inom de olika specialiteterna. Vi arbetar aktivt med att fortbilda medarbetarna inom olika områden. Exempel på pågående utbildningar är kurser i användande av hemventilatorer och noninvasivt andningsstöd typ Bi-level. Vi har medarbetare som deltar i fristående kurs i Nefrologi, 22,5 poäng. Det pågår kurser/fortbildning inom Palliativmedicin samt medicinklinikens egen kurs i invärtes medicin som sträcker sig över 1,5 år.
Det finns även en lungdagvårdsavdelning kopplat till avdelningen, här arbetar specialutbildad personal med diagnostisering och behandling av olika lungsjukdomar. Den Palliativa sektionen av avdelning 57 har även kontakt med det Palliativa teamet som sköter de palliativa patienterna i deras hemmiljö.

Vi har också ett stort intresse för friskvård. Friskvårdsgruppen är aktiv inom flera olika träningsformer allt ifrån promenader till swim-run och andra typer av motion/motionslopp.
Avdelningen jobbar kontinuerligt med förändrings- och utvecklingsarbete där du är välkommen att delta om intresse för detta finns.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Thomas Johnsson
  Avdelningschef
  0455-734794
  E-post: Thomas Johnsson
 • Annie Niklasson
  Vårdförbundet
  0455-73 4800
 • Anita Kelmendi
  Vårdförbundet
  0455-73 48 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24