Avdelningschef till Trossö vårdcentral i centrala Karlskrona

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Primärvården omfattar Landstinget Blekinges vårdcentraler, rehabiliteringsverksamhet, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusens resurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum.

Trossö vårdcentral i centrala Karlskrona är en landstingsägd vårdcentral inom Hälsoval Blekinge. Vi har runt 9 000 listade patienter och vi är cirka 25 medarbetare inom yrkena
allmänläkare, distriktssjuksköterska, sjuksköterska, undersköterska och medicinska sekreterare.

Vår nuvarande avdelningschef kommer att gå vidare till nya arbetsuppgifter inom organisationen och vi söker nu hens efterträdare.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Vi tillämpar individuell och differentierad lönsättning.
 • Tillträde: Chefskapet är ett tidsbegränsat förordnande med tillsvidareanställning inom din egen profession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Chefskap i Landstinget Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara landstingets företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras.
Som avdelningschef på Trossö vårdcentral svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Du är första linjens ledare och chef för distriktsköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.
Vi söker dig med intresse och förmåga till ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt företroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör ut i verksamheten.

En process har startats upp gällande uppförandet av nya Trossö vårdcentral. Utmaningen att vara delaktig i skapandet av framtidens primärvård kommer att vara central i din roll som avdelningschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har god kännedom om primärvården i Blekinge. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar

 • Mats Berggren
  Verksamhetschef

  0734-47 10 63
 • Du når våra fackliga representanter via vår växel

  0455-731000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-03.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24