Avdelningschef till Sölvesborgs vårdcentral

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Primärvården omfattar Landstinget Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum.

Sölvesborgs vårdcentral är en av de landstingsägda vårdcentralerna som ingår i Hälsoval Blekinge. På vårdcentralen är vi cirka 40 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Hos oss finns ca 11200 listade patienter i olika åldrar. Vårdcentralen är miljöcertifierad

Du kan läsa mer om oss och vår vårdcentral här http://www.1177.se (Sök under Hitta vård och välj vårdcentral Sölvesborg.)

Vårdcentralen ligger i nära anslutning till buss och tåg för bra pendlingsmöjligheter.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning så du bör ange löneanspråk i din ansökan.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Chefskapet är ett tidsbegränsat förordnande med tillsvidareanställning inom din egen profession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Chefskap i Landstinget Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara landstingets företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras.

Som avdelningschef, under verksamhetschefen, på Sölvesborgs Vårdcentral ansvarar du för verksamhetsutveckling, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljön. Vidare har du ansvar för att i dialog med avdelningschefer vid andra vårdcentraler och olika aktörer inom kommunens verksamhet skapa nätverk och utveckla samarbetsformer. Du förväntas bedriva förbättringsarbete med fokus på patientsäkerhet och en effektiv arbetsorganisation. Du kommer arbeta i en föränderlig organisation och kommer att ansvara för distriktssköterskor, läkare, biomedicinska analytiker, fysioterapeuter, undersköterskor, medicinska sekreterare och medarbetare inom psykisk ohälsa,
Hos oss ges du möjlighet att utvecklas som ledare bland annat genom att delta i olika ledarprogram anpassade utifrån din individuella kompetensprofil.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad, positiv ledare vars arbetssätt präglas av tydlighet och delaktighet. Arbetet innebär ett stort samarbete med andra, varför vi lägger stor vikt vid din goda samarbetsförmåga och personliga egenskaper. Du kan argumentera för din sak, men är samtidigt lyhörd och prestigelös och har en god förmåga att reflektera. En viktig del av arbetet som avdelningschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Du strävar efter att vara en tillgänglig chef och bidrar aktivt med engagemang, humor, tillit och kunskap till att skapa ett gott arbetsklimat.

Du som söker skall ha högskoleutbildning inom ett yrke relaterat till vården och ha mod och lust att leda. Vi ser erfarenhet av tidigare arbete som chef, gärna inom offentlig verksamhet, som meriterande, liksom/likaså om du har ledarskapsutbildning. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsförändring.
Vi ser gärna att Landstinget Blekinges värdegrund engagemang, samarbete och kvalitet ligger dig varmt om hjärtat!

Upplysningar

 • Du når våra fackliga representanter via vår växel

  0455-731000
 • Agneta Sjöstrand
  Primärvårdschef
  0456-731180
  0734-471590

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-17.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24