Avdelningschef till avd 49, Kirurgkliniken, Blekingesjukhuset

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Kirurgkliniken har verksamhet inom kirurgi, urologi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Mottagningar finns både i Karlshamn och Karlskrona. Den onkologiska dagvårdsavdelningen och klinikens två vårdavdelningar 48 och 49 ligger i Karlskrona. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda. Vi följer och deltar i utvecklingen inom vårt verksamhetsområde och sprider kunskapen genom att vidareutbilda våra kollegor både inom och utom kliniken. Totalt är vi drygt 200 anställda.
Avdelning 49 vårdar både akuta och planerade patienter och det finns totalt 28 vårdplatser på avdelningen. Här arbetar förutom ca 55 sjuksköterskor och undersköterskor också läkare, sekreterare och kurator. Även fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, måltidspersonal och städpersonal är verksamma här.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget i Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Avdelningschefen har ansvaret för avdelningens dagliga verksamhet, utveckling, personalförsörjning och ekonomi. Du deltar aktivt i Kirurgklinikens ledningsgrupp där klinikens nuvarande verksamhet och framtida utveckling behandlas. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Ledaren som vi söker har uppgiften att stimulera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Avdelningschefen ska verka för att avdelningen intar en framskjuten placering inom de områden där vi verkar. Vidare bör du se det som naturligt att vara synlig i verksamheten, och genom ett öppet arbetsklimat och gott samarbete skapa goda relationer inom avdelningen samt gentemot andra kliniker och patienter.

Kvalifikationer

Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du är en god ambassadör ut i verksamheten och din egenskap att vara öppen för, och arbeta med, förbättringar gör dig till en förebild på avdelningen. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt företroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du kan konsten att motivera andra och din förmåga att ”se helheten” smittar av sig på medarbetarna. Du delar och står upp för Landstinget Blekinges värderingar och mål.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, i egenskap av chef eller informellt. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av kirurgisk verksamhet. Har du breddat din erfarenhet med exempelvis en ledarskapsutbildning så är det meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Linus Axelsson
  Verksamhetschef
  0455-736742
  E-post: Linus Axelsson
 • Birgitta Henrysson
  Stf verksamhetschef Kirurgkliniken
  0455-731000 via växel
  E-post: Birgitta Henrysson
 • Monica Olsson
  Vårdförbundet
  0455-731000 via växel
  E-post: Monica Olsson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-08.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24