Utbildningsanställning för sjuksköterska med inriktn psykiatri till avd 28

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Heldygnsavdelning 28 har vuxenpsykiatrin öst som sitt upptagningsområde och där ingår Karlskorna kommun och Ronneby kommun. Avdelning 28 är en psykiatrisk allvårdavdelning med 14 vårdplatser som ansvara för den specialiserade psykiatriska heldygnsvården för den vuxna befolkningen i upptagningsområdet.

Att patienter ska kunna vistats i sitt hem så långt som möjligt har vi börjat med att vårdlagen i slutenvården vid behov besöker patienten i hemmet efter utskrivning. Detta sker i samverkan med bland annat mellanvården. Vi sätter patients relation med personalen i främsta rummet. På vår heldygnsvård arbetar vi i vårdlag samt har fokus på anhörigarbete, det vill säga att kontakt med anhöriga sker inom två dygn och inbjudan till anhörigsamtal inom tre dygn.
Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse.

Landstinget Blekinge satsar på utbildningsanställning för akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor med syftet att ytterligare höja kompetensen inom prioriterade områden för ett bättre omhändertagande av våra patienter.
Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på ett år (helfartsstudier) alt två år (halvfartsstudier) och du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden.
Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal.

Efter genomförd utbildning placeras du på anställning som specialistsjuksköterska.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Arbetetet som psykiatrisjuksköterska innebär att identifiera, differentiera och handlägga såväl lindriga som komplicerade psykiatriskt tillstånd. Att bedöma och värdera behovet av akuta insatser och/eller förnyad medicinsk bedömning är en del av arbetet. Vidare ingår läkemedelshantering, samordning, arbetsledning och psykiatriskt omvårdnadsarbete. Även att aktivt delta i verksamhetsutveckling ingår i tjänsten.

Under anställning kan det även förekomma tjänstgöring vid annan enhet för att bredda kompetensen inom den psykiatriska omvårdnaden.

Vi samverkar med vårdgrannar och prioriterar anhörigarbete. Undervisning och handledning av sjuksköterskestudenter.
Som anställd har du kontinuerlig handledning i psykiatrisk omvårdnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning psykiatri 60 hp med start höstterminen 2018.

Vi söker dig som har en drivkraft att arbeta med utveckling och förbättringar och som ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person är du flexibel, har förmåga att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska inom psykiatri.

Observera att du måste själv söka till utbildningen. Sjuksköterskor som antas till utbildningen i närområdet prioriteras till den här anställningen.

Upplysningar

 • Fredrik Wallin
  Avdelningschef
  0455-73 59 01
 • Dijana Petrovic
  Vårdförbundet
  0455-73 59 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-31.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24