ST-läkare i Geriatrik till Blekinge

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Geriatriken i Blekinge består i dag av en avdelning med 20 vårdplatser. Här bedrivs ortopedisk geriatrik (framförallt höftfrakturer) och allmän medicinsk akutgeriatrik. Aktuell fördelning av platser är 12 ortoped och 8 medicin.
Ortopedpatienterna går via en ”fasttrack” kallad Linje 1. Detta betyder att patienterna kommer direkt till avdelning från röntgen utan att passera akutmottagning. Ortopedläkarna ansvarar för patienten tills dygnet efter operationen är gjord.
Medicinpatienterna kommer oftast till avdelningen via MOA (medicinsk observationsavdelning).
Geriatriken i Blekinge är under utveckling. Det finns politikerbeslut om att sjukhusbaserad geriatrisk verksamhet skall finnas på länets båda sjukhus och det planeras för ett arbetssätt där vi möter upp patienternas tidigare i vårdkedjan och mobila arbetsformer. I dag tillhör geriatriken medicinkliniken men det finns planer på att geriatriken skall bli egen klinik i framtiden. Som blivande geriatriker kommer du att vara med och utveckla geriatrikens framtid utifrån behovet hos befolkning i länet
Vi har gott samarbete med Region Skåne och Kalmar Landsting. Delar av din ST kommer att förläggas i dessa län.


Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Din tjänstgöring innefattar sedvanligt geriatriskt patientarbete och övrig tjänstgöring på medicinkliniken som krävs för uppfyllande av ST-målen. Vi tillhandahåller regelbunden internutbildning och ett flertal obligatoriska ST-utbildningar så som handledning, ledarskap och forskningskurs inom Landstinget Blekinge.

På vår geriatriska avdelning arbetar vi i team med olika professioner. Vi arbetar enligt PULS-konceptet: https://www.skane.se/sv/Webbplatser/Skanes-universitetssjukhus/Om-Skanes-universitetssjukhus/Var-verksamhetsfilosofi/Lean-healthcare/Hur-vi-jobbar-med-Lean/Slutenvard-och-vardavdelningar/Pulsmoten-for-jarnkoll-pa-flodena/

Som ST-läkare på Blekingesjukhuset i Karlskrona/Karlshamn är du en viktig del i verksamhetens utveckling. Du kommer att inneha en pedagogisk roll till våra AT-läkare som handledare och mentor. Som ST-läkare hos oss får du mycket god handledning av erfarna kollegor och du har stora möjligheter att själv vara med och utforma din plan och utveckla specialintressen.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket både när det gäller tal och skrift.
Är du specialist inom invärtes medicin eller allmänläkare så kan du tillgodoräkna dig detta i ST tjänsten. Detta leder till en förkortning av tiden på ST-blocket. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Göran Åström
  Verksamhetschef
  0455-737720
 • Christina Stenberg
  ÖL Geriatrik
  0455-73 56 41
 • Jonas Andersson
  Blekinge läkarförening
  0704-920184

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-04.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2014-01-13 16:50:24