Webbplatsen ltblekinge.se

Tillgänglighet

Vår webbplats ska vara tillgänglig för alla. Vi försöker skriva kortfattat och enkelt, strukturera informationen på ett tydligt sätt och undvika tekniska lösningar som försvårar för dig. Vi har också byggt webbplatsen så att den ska vara tillgänglig för alla oavsett om du har en äldre dator, surfar från en mobiltelefon, använder modemuppkoppling eller har någon funktionsnedsättning.

Anpassning av webbplatsen

Ändra storlek på texten kan du också göra direkt i din webbläsare. Hur man gör detta beror på vilken webbläsare du använder. I de flesta fall finns dessa inställningar i Visa-menyn ("View" om du använder ett engelskt program).

Lyssna på sidan

Vill du få innehållet på sidan uppläst kan du få det med hjälp av Talande webb, ett gratisprogram som du installerar på din dator.

Läs mer om Talande webb

Mobil webbplats

Landstingets webbplats fungerar lika bra oavsett om du väljer att använda en dator, en mobiltelefon eller en surfplatta för att besöka den. Webbplatsen anpassas automatiskt efter vilket medium du använder.

Hitta information

Du som besökare har olika möjligheter att navigera på ltblekinge.se:

  • Kapitlen
  • Menyn
  • Fritextsökning
  • Kartor

Kapitlen

Välj något av de sex kapitel som finns på ltblekinge.se.

  • Hälsa och vård - här hittar du hänvisningar till 1177 Vårdguidens webbplats, där vi och Sveriges övriga landsting samlar all hälso- och sjukvårdsinformation.
  • Arbeta hos oss - här kan du läsa om hur det är att arbeta i Landstinget Blekinge, se lediga tjänster med mera.
  • Forskning och utveckling - här finns information om pågående forskning, aktuella projekt, forskningsresultat och andra förbättringsarbeten.
  • Politik - här finns information om det politiska styret, kontaktuppgifter till folkvalda politiker med mera.
  • Om landstinget - här finns information om landstingets tjänstemannaorganisation, beskrivningar av hur landstingets styrs, budget för organisationen, pressinformation med mera.
  • För vårdgivare - denna del riktar sig till kommuner, andra landsting och övriga vårdgivare som Landstinget Blekinge samarbetar med.

Menyn

På startsidan innehåller den ett antal övriga länkar till utvald information som vi tror intresserar dig som besökare. När du navigerar vidare på webbplatsen hittar du information om varje kapitel i den underliggande menyn.

Fritextsökning

Skriv in valfritt ord i den sökruta som finns i övre högra hörnet på vår webbplats. Klicka därefter på sök. Vill du göra en avancerad sökning hittar du formulär för det på samma sida som sökresultaten presenteras på.

Kartor

På 1177 Vårdguidens webbplats finns karta till alla landstingets mottagningar och avdelningar. Där kan du bland annat få information om vilken vårdcentral och tandläkare som ligger närmast ditt hem och hur du hittar dit.

Här på www.ltblekinge.se finns även kartor över Blekingesjukhuset i Karlshamn och Karlskrona anpassade för utskrift. Besök sidan för kartor för att läsa mer.

Bifogade filer

Visas och läggs ut i PDF-format. För att kunna läsa (öppna) PDF-dokument måste Adobe Acrobat Reader vara installerad på din dator. Det är en gratis programvara som är enkel att installera.

Hämta Adobe Acrobat Reader

Länkar till andra webbplatser

På ltblekinge.se länkar vi ibland till andra webbplatser. Dessa länkar är en service till dig som användare. Landstinget har inte kontroll över, och kan inte hållas ansvarigt för, innehållet på dessa webbplatser.

Cookies

Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies.

Läs mer om vad kakor är och vad de används till

Personuppgifter

När personuppgifter publiceras på en webbplats blir de tillgängliga över hela världen, även i länder som saknar integritetsskydd för personuppgifter. Harmlös information, exempelvis namn, får publiceras på internet utan den registrerades samtycke. Läs mer om Dataskyddsförordningen och hur Landstinget Blekinge hanterar dina personuppgifter.

Ansvar och kontakt

Längst ner på varje sida finns namn och e-postadress till den som är ansvarig för publiceringen av den sidan. Här finns också datum för när sidan senast uppdaterades.

Senast uppdaterad 2018-08-13 13:02:22 av Emma Karlsson