Mediaservice

På de här sidorna finns framförallt material till hjälp för media. Här finns till exempel kontaktuppgifter till och bilder på chefer och experter inom olika områden. Dessutom bilder från våra lokaler och verksamheter som media kan använda vid rapportering om Landstinget Blekinge.

Presskontakter

Landstinget Blekinge har ingen pressjour, varför kontaktuppgifterna främst gäller dagtid, vardagar. Övriga tider går det bra att tala in ett meddelande så ringer vi upp så snart som möjligt.

Telefontider: 8.00-16.30
Telefonnummer: 0455-73 40 90
E-post: mediaservice@ltblekinge.se

Pressmeddelanden

Vill du få Landstinget Blekinges nyheter och pressmeddelanden kan du klicka på länken till höger som tar dig till en sida där du kan välja vilken typ av utskick du vill prenumerera på. Där finns också möjlighet att prenumerera på pressinbjudningar och lex Maria-anmälningar.

Här hittar du tidigare nyheter och pressmeddelanden. 

Twitter

Du kan också få landstingets pressmeddelanden via vårt twitterkonto.

Olycksrapporter

För information om olyckor, kontakta arbetsledande sjuksköterska på Blekingesjukhusets akutklinik i Karlskrona: telefon 0455 - 73 53 76.

Akutklinikens personal skickar då på förfrågan ut en olycksfallsrapport till dem som begärt att få sådana. Vill du få de olycksfallsrapporter som på förfrågan skickas av akuten meddelar du detta och din e-postadress till mediaservice@ltblekinge.se.

Akutklinikens personal kan endast lämna uppgifter om skadade som fortfarande finns på akuten. Har patienten lämnat akuten, åkt hem eller blivit inlagd på avdelning på sjukhuset, har personalen inga uppgifter om den skadade. Landstinget lämnar inga uppgifter om patienter som utsatts för våldsbrott, eftersom detta är föremål för polisutredning.

De upplysningar som lämnas om en patient är på grund av patientsekretessen högst begränsade: kön, ungefärlig ålder, geografiskt hemområde, skadegrad och vårdnivå. Läs mer här.

Vid större olyckor aktiveras landstingets krisorganisation och då är det kommunikationsenheten som sköter alla presskontakter.

Kommunikationsenheten
Kommunikationsenheten ansvarar för nyheter på landstingets webbplats, men även internt inom organisationen. Du når kommunikationsenheten på e-postadress kommunikationsbehov@ltblekinge.se

Senast uppdaterad 2017-03-17 11:14:05 av Gunilla Lindgren

Kontakt

Madeleine Flood Madeleine Flood Kommunikationsdirektör Landstingsdirektörens stab 0455-73 40 19 och 0734-47 10 07

Prenumerera på nyheter

Här kan du prenumerera på våra nyheter och pressmeddelande via e-post.