Inloggning till vårt gästnätverk (wi-fi)

Det finns ett fritt trådlöst (wifi) gästnät för alla våra besökare på Landstinget Blekinge.

Här hittar du en manual om hur du ansluter till nätverket. Användarvillkoren för att ansluta till nätverket kan du läsa här. 

Landstinget Blekinges användarvillkor för gästnätverk har tagits fram för att ge medborgare och besökare tillgång till internet genom trådlöst nätverk inom de flesta av landstingets lokaler. Begränsningar kan förekomma där medicinteknisk utrustning finns, fråga personalen vad som gäller på den enhet du besöker.

Gästnätverket är inte skyddat för avlyssning, vilket innebär att information som skickas kan vara synlig för andra. Du måste själv bedöma om informationen du använder är tillräckligt skyddad (som genom https:// eller annan kryptering).

De enheter som kopplas till nätverket registreras och sparas i loggar. Detta görs för att fördela och tidsbegränsa åtkomsten till nätet till 24 timmar, men också för att kunna stänga av enheter som bryter mot säkerhetsregeln.

Vid trådlös kommunikation från mobiler, surfplattor eller datorer kan medicinteknisk utrustning störas. Fråga personalen vad som gäller på den enhet du vårdas eller besöker.

Senast uppdaterad 2018-05-04 13:36:10 av Emma Karlsson