Folktandvården

Folktandvården i Blekinge är indelad i två delar - allmäntandvård och specialisttandvård.

Folktandvården har 11 mottagningar för allmäntandvård runtom i länet. Mer om dessa mottagningar hittar du på 1177.se: Folktandvårdens mottagningar

I folktandvården ingår även specialisttandvård. Här följer en kort beskrivning av de olika inriktningarna inom specialisttandvården. Klicka på rubriken för att komma direkt till respektive kliniks kontaktinformation på 1177.se.

Oral protetik (Tandproteser)

Oral protetik är en specialistklinik för dig som behöver specialisthjälp med fasta eller avtagbara tandersättningar. Det kan röra sig om större broar eller implantat. Hit kommer du efter remiss från din vanliga tandläkare.

Parodontologi

På parodontologikliniken utreder, diagnostiserar och behandlar vi allvarliga sjukdomar och defekter i de vävnader som omger tänderna och deras fäste i käkbenet. Vi rekonstruerar defekter i den ben- och mjukvävnad som omger tänderna. Hos oss utreds och behandlas också patienter med olika förändringar i munslemhinnan. Dessutom utför vi behandling med implantat och behandlar sjukdomar i anslutning till dentala implantat. Hit kommer du efter remiss från din vanliga tandläkare.

Käkkirurgi

Käkkirurgiska kliniken är en specialistklinik som utför olika operationer i munhålan. Det kan handla om att ta bort besvärliga visdomständer eller sätta titanskruvar för vidare rekonstruktion av tänder. Käkkirurgiska kliniken kan också kopplas in vid någon sjukdom som kräver operationer i munnen. Hit kommer du efter remiss från din vanliga tandläkare.

Ortodonti (Tandreglering)

Tandläkarna på ortodontikliniken är specialistutbildade på att korrigera bettfel med tandställningar. Vi tar endast emot barn och ungdomar.
Tandreglering (ortodonti) är den del av tandvården som har specialiserat sig på att diagnostisera, förebygga och behandla bettavvikelser. Ett välfungerande bett, som dessutom är estetiskt tilltalande, ger ökad livskvalitet och förbättrar förutsättningarna för en god munhälsa i livet. Tandregleringen utförs av specialisttandläkare, ortodontister och specialutbildade tandsköterskor, ortodontiassistenter. Vi finns i både Karlshamn och Karlskrona. Hit kommer du efter remiss från din vanliga tandläkare.

Pedodonti (Barntandvård)

Hit kommer barn och ungdomar med speciella behov. Det kan vara något handikapp, sjukdom eller svår tandläkarskräck. Hit kommer du efter remiss från din vanliga tandläkare.

Sjukhustandvård

På sjukhustandvården görs tandvård på inneliggande patienter och narkostandvård, efter remiss. Sjukhustandläkarna har speciell utbildning för att ta hand om patienter med olika sjukdomstillstånd och handikapp. Vi finns i både Karlshamn och Karlskrona. Hit kommer du efter remiss från din vanliga tandläkare.

Senast uppdaterad 2018-07-09 09:49:00 av Malin Bodenholm