Byggplaner för övriga områden i länet

Det är inte bara på sjukhusområdena som det kommer att byggas de närmsta fem åren. Här kan du läsa mer om vad som är planerat i andra delar av länet.

En ny ambulansstation för Blekingesjukhuset i Karlskrona ska byggas. Intentionen är att den ska placeras i närheten av Rosenholm eller Nättraby. Exakt var den kommer att ligga är i dagsläget inte klart. Planerad byggstart under 2018 och inflytt under 2019.

Psykiatrin får ett nytt hus vid Ronneby hälsocentrum. Ska vara klart 2019.

Blekinge folkhögskola kommer att få nya elevhem under 2018 och tillgänglighetsanpassas under 2019.

Trossö vårdcentral ska få nya lokaler. Planen är att vårdcentralen ska byggas på nuvarande busstorget vid Kungsplan på norra Trossö i Karlskrona. Förutom vårdcentral planerar landstinget att folktandvård och mödrahälsovård ska finnas i de nya lokalerna som beräknas vara klara år 2020. Landstinget vill köpa den aktuella marken vid Kungsplan av Karlskrona kommun, som planerar att flytta busstorget till en annan plats. Samtidigt är Karlskrona kommun intresserad av att köpa Trossö vårdcentrals gamla lokaler (”gamla posthuset” på Stortorget) av landstinget. Där planerar kommunen att skapa ett kulturhus.

Senast uppdaterad 2018-01-30 11:03:23 av Jenny Gustavsson