Byggstart för nya ambulansstationen i Karlshamn

2017-11-20

På tisdag tas det första spadtaget till den nya ambulansstationen i Karlshamn och massmedierna är välkomna att delta. Det är en efterlängtad byggnad som ersätter för gamla och små lokaler. Den nya fastigheten byggs dessutom enligt svensk miljöklassning.

- Det här blir ett lyft för verksamheten, säger Martin Sevestedt som är avdelningschef för ambulansen i Karlshamn.

De nuvarande lokalerna byggdes 1974 för ett 20-tal anställda under en tid då ambulanspersonalen var män. Idag arbetar där 60 medarbetare av båda könen och lokalerna har blivit för trånga, saknar personalutrymmen och plats för alla ambulanserna. Utformningen av de nya lokalerna kommer också att underlätta för ambulanserna att snabbt komma iväg på utryckningar.

Den nya ambulansstationen byggs på en tidigare parkering på sjukhusområdet. Byggnaden blir i två våningsplan med en total yta på
2 300 kvadratmeter. Det är plats för 12 bilar, verkstads- och tvätthall, olika typer av personalutrymmen och administrativa lokaler. Bygget beräknas gå på 67,5 miljoner kronor och stå klart i april 2019.

- Vi har valt att bygga enligt svensk miljöklassning, vilket bland annat innebär att det kommer att bli både solceller och sedumväxter på taket, berättar Åsa Norrby som är affärsområdeschef för landstingets fastigheter.

På tisdag tas alltså första spadtaget på platsen och då finns möjlighet att träffa både medarbetare och chefer från verksamheten, landstingspolitiker och byggare.

Tid: Tisdag den 21 november klockan 13:45

Plats: Samling i centralhallen på Blekingesjukhuset i Karlshamn för gemensam promenad till byggplatsen

Senast uppdaterad 2017-11-20 10:17:32 av Gunilla Lindgren

Kontakt för journalister

Presstelefon Presskommunikatör i tjänst vardagar mellan 8.00 och 16.30 Kommunikationsenheten 0455-73 40 90