Musikentreprenör får hållbarhetspriset

2017-11-27

Louise Lindén från Karlskrona får Landstinget Blekinges hållbarhetspris för 2017. Hon får det för sitt starka engagemang och framgångsrika arbete med hållbar utveckling. Därmed belönas hon med 60 000 kronor.

Louise Lindén är 25 år, entreprenör och grundare till bland annat musikfestivalen och hållbarhetsbyrån Live Green. Hon har redan belönats av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap för sina insatser. Nu får hon även Landstinget Blekinges hållbarhetspris, för att hon medverkar ”till att göra skillnad och inspirera andra till att bidra till en hållbar utveckling. Louise har erövrat rollen som den naturliga föregångaren och inspiratören genom att agera med tyngd och en outtröttlig entusiasm. Som ung kvinna i en ofta mansdominerad bransch har hon lyckats med konsten att genom ledarskap integrera miljö- och hållbarhet i musikbranschen.”

– Jag tror att jag har visat att man kan inspirera människor till att förändra beteenden och attityder kopplade till hållbarhet, utan att skapa skuld och skam, säger Louise Lindén.

 – För oss i Landstinget Blekinge är miljö- och hållbarhetsarbetet oerhört viktigt. Det handlar om att ta ansvar för hela vårt samhälles framtid och för kommande generationer. Därför vill vi premiera andra som arbetar för samma sak., säger landstingets miljöchef Annika Christensson.

I motiveringen står också att Louise Lindén på ett unikt sätt lyckas ”sammanfläta samtliga delar i begreppet hållbar utveckling, som ekonomi, miljö och sociala dimensioner, på ett innovativt och kraftfullt sätt som Blekinge och världen så väl behöver.” 

Annika Christensson fortsätter:
– Vi är glada över att lyfta fram en ung kvinna i en värld där det ofta är männen som styr. Det känns extra bra i denna tid, när me too-kampanjen är så aktuell. Vi hade inte räknat med det när vi började ta fram förslaget till vinnare, utan det blev en extra knorr på årets pris.

– Hållbarhetspriser är de viktigaste priserna, avslutar Louise, och jag har med det här priset fått ett bevis på att man kan bli profet i sin egen hemstad, vilket jag inte trodde.

Hållbarhetspriset är ett led i Landstinget Blekinges miljö- och hållbarhetsplan. Det delas ut till personer som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor på ett föredömligt sätt.

Senast uppdaterad 2017-11-27 11:53:38

Kontakt för journalister

Presstelefon Presskommunikatör i tjänst vardagar mellan 8.00 och 16.30 Kommunikationsenheten 0455-73 40 90