Hållbarhetspriset 2016 tilldelas Henrik Lövgren och Olof Ljungberg

2016-11-28

Henrik Lövgren och Olof Ljungberg är årets pristagare av landstingets hållbarhetspris, som delades ut idag, måndag, av landstingsfullmäktige.

De får priset för sitt starka engagemang och kreativa arbete med integrationsprojektet ”Hälsa för alla”, som är ett samarbete mellan Blekinge idrottsförbund och Blekinge integrations- och utbildningscenter.  Till vardags arbetar Henrik med undervisning i samhällsorienterade ämnen och språk för Blekinge integrations- och utbildningscenter, medan Olof är integrationskoordinator för Blekinge idrottsförbund.

Målet med ”Hälsa för alla” är att integrera nyanlända vuxna flyktingar genom att erbjuda motionsträning, språkundervisning och utbildning i Blekinges historia.

- Utöver de goda hälsoeffekterna av träning får deltagarna också lära känna varandra, det svenska föreningslivet och det nya land de kommit till. Projektet lyckas på så sätt kombinera både den sociala och hälsomässiga delen av hållbarhetsarbete, säger miljöchefen Annika Christensson.

Landstinget delar årligen ut ett hållbarhetspris till de personer eller organisationer som gjort betydande insatser för en hållbar utveckling i länet.

- Med priset vill vi uppmuntra Henrik och Olof, men även andra att fortsätta att vara engagerade i en hållbar utveckling av integrationen av nyanlända flyktingar – en av vår tids viktigaste utmaningar, säger Annika Christensson.

Senast uppdaterad 2016-11-28 13:56:46 av Oscar Larsson

Kontakt för journalister

Presstelefon Presskommunikatör i tjänst vardagar mellan 8.00 och 16.30 Kommunikationsenheten 0455-73 40 90