En snabbare väg tillbaka till ett självständigt liv

2016-12-09

Nu kan du som drabbats av en mild eller måttlig stroke få specialiserad rehabilitering i hemmet. Det innebär att ett rehabteam kommer hem till dig, istället för att du ska vara inlagd på ett sjukhus. Dessutom ökar dina möjligheter att komma tillbaka till ett självständigt liv.

Specialiserad rehabilitering i hemmet gör det även möjligt för dig att träna på just de vardagssysslor som du vill kunna göra igen.

- Erfarenheter från andra landsting har visat att det är bra om du snabbt kommer tillbaka till din hemmiljö. Det är först då du kan öva på det som du vill klara av för att ha ett självständigt liv igen, säger rehabiliteringsklinikens verksamhetschef Gertrud Wilke Olsson.

Precis som på sjukhuset har du tillgång till ett rehabteam, där bland annat sjukgymnast, arbetsterapeut, rehabundersköterska, kurator, läkare och logoped ingår. Teamet hjälper dig att lägga upp en plan för din fortsatta rehabilitering i hemmet – anpassad efter dina behov, förutsättningar och mål.

Positiv start i väst – behandling snart tillgänglig för hela länet

Redan under hösten fick de första patienterna i västra Blekinge tillgång till specialiserad rehabilitering i hemmet. Under våren kommer även de som bor i öst ha samma möjlighet. Det är den sista delen av rehabiliteringsinsatserna på sjukhusets strokeenhet som nu blir förlagd i hemmet för denna patientgrupp.

- Vi har redan haft ett antal patienter från västra Blekinge, och där resultaten varit goda. Vår förhoppning är att alla som bor i Blekinge ska ha tillgång till specialiserad rehabilitering i hemmet under våren 2017, säger Gertrud Wilke Olsson

Senast uppdaterad 2016-12-09 08:55:10 av Oscar Larsson

Kontakt för journalister

Gertrud Wilke Olsson Verksamhetschef Rehabiliteringskliniken 0455-73 49 72
Presstelefon Presskommunikatör i tjänst vardagar mellan 8.00 och 16.30 Kommunikationsenheten 0455-73 40 90