Kuvös blev årets pepparkaka på landstinget

2016-12-20

Årets pepparkaka har utsetts på landstinget i Blekinge.
Priset för bästa pepparkaka gick till Blekingesjukhusets neonatalavdelning som gjorde en kuvös på temat "För att livet är viktigt".

I år har landstinget utlyst en tävling bland personalen att bygga den bästa pepparkakan på ett givet tema och som dessutom har koppling till verksamheten.

En av kreatörerna bakom det vinnande bidraget, Caroline Resebo, säger:
– Jag och två kollegor, Caroline Fahlström och Liza Pripp, träffades en kväll hemma hos mig och pratade om att kuvösen ju är central i vårt jobb på neonatalavdelningen. Så då byggde vi en sån av pepparkaksdeg, marsipan, gelatin, kristyr och karamellfärg. Vi är riktigt nöjda med resultatet!

Så här lyder juryns motivering:
"Med kreativa idéer, stor variation i valet av material och inte minst hög detaljrikedom har neonatalavdelningen skapat ett pepparkaksmotiv som verkligen drar ögonen till sig. Neonatalavdelningens pepparkaka speglar avdelningens livsviktiga uppdrag och därmed tävlingens tema ”för att livet är viktigt”. Kopplingen till starka känslor som omhändertagande, maktlöshet, glädje, oro och hopp ger skapelsen en extra laddning som förstärker temat. Neonatalavdelningen har gjort en pepparkaka som berör."

Juryn bestod av representanter från fastighetsförvaltningen, köket och en konsthandläggare.

Senast uppdaterad 2016-12-20 14:07:06