Välanvänd och uppskattad tjänst blir en del av 1177 Vårdguiden

2015-10-22

Mer än 2,5 miljoner svenskar har använt möjligheten att sköta sina kontakter med vården via e-tjänster.

Många uppskattar att kunna logga in och göra sina vårdärenden och läsa personlig information om sin vård på nätet, oavsett tid på dygnet. Tjänsten hette tidigare Mina vårdkontakter men blir nu en del av 1177 Vårdguiden.

Du kan logga in på 1177.se för att till exempel:

  • av- omboka tid på en mottagning
  • förnya recept
  • se dina aktuella recept där du har läkemedel kvar att hämta ut
  • se hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort för läkemedel

Du loggar in enkelt med mobilt bank-ID eller annan e-legitimation. Du som inte har möjlighet att använda e-legitimation kan logga in med lösenord och sms men då kan du inte använda alla tjänster fullt ut, du kan till exempel inte se dina recept.

Har du barn under 13 år kan du också göra dina barns vårdärenden via din egen inloggning. Läs mer om vilka e-tjänster som erbjuds i det landsting eller den region där du bor på temasidan för e-tjänster på 1177.se. Eller logga in för att se vad just din mottagning erbjuder för möjligheter till kontakt via e-tjänster. Utbudet varierar över landet och mellan mottagningar.

Den senaste utvärderingen visar att användarna är nöjda med e-tjänsterna. Nästan åtta av tio tycker att de har nytta av e-tjänsterna och lika många rekommenderar andra att använda dem.

1177 Vårdguiden är en dygnet runt-öppen tjänst från Sveriges landsting och regioner med information och tjänster för din hälsa och vård. Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning eller logga in på 1177.se för att göra dina vårdärenden. Välkommen!

Senast uppdaterad 2015-10-22 16:35:40 av Sverker Berggren