Trossö vårdcentral flyttar tillfälligt in i nya lokaler

2015-07-06

Trossö vårdcentral kommer att flytta till nya lokaler i kvarteret Hjulhammaren på Trossö i Karlskrona. Skälet är att landstinget upptäckt fukt i grunden i nuvarande lokaler.

- Landstingets fastighetsavdelning har gjort bedömningen att det krävs fortsatt utredning och omfattande åtgärder. Därför har vi tagit beslutet om en tillfällig flytt, säger primärvårdens förvaltningschef Rosmarie Nilsson.

Det var i maj som beskedet kom om att det finns fukt i grunden på Trossö vårdcentral. Sedan flera medarbetare upplevt besvär i form av huvudvärk och nästäppa, inledde landstinget en grundlig undersökning av lokalerna.

Undersökningen har visat att det krävs omfattande åtgärder för att komma tillrätta med fukten och säkerställa en god miljö för patienter och personal. Landstinget har därför beslutat om en tillfällig flytt till nya lokaler i kvarteret Hjulhammaren (gamla polishusets lokaler på Fortifikationsgatan på Trossö). Planering för flytt påbörjas inom de närmaste veckorna och målet är att vårdcentralen ska vara inflyttad i de nya lokalerna efter sommaren. Exakt hur länge man kommer att vara kvar i de nya lokalerna, och om och i så fall när det är möjligt att flytta tillbaka till de gamla lokalerna, är i dagsläget oklart.

Mödrahälsovården

Även mödrahälsovården som finns på andra våningen på Trossö vårdcentral kommer att flytta till nya lokaler, men det är ännu inte bestämt var. Besked om nya lokaler kommer sannolikt inom de närmaste veckorna.

Det finns inga planer på att tillfälligt stänga Trossö vårdcentral under själva flytten.

- Vi kommer att hålla öppet som vanligt och alla våra patienter kommer att få information i god tid om när vi flyttar in i de nya lokalerna, säger Rosmarie Nilsson.

 

Senast uppdaterad 2015-07-06 10:37:29 av Gunilla Lindgren

Kontakt för journalister

Rosmarie Nilsson Rosmarie Nilsson Förvaltningschef Primärvården 0455-73 54 18 och 0734-47 12 93
Presstelefon Presskommunikatör i tjänst vardagar mellan 8.00 och 16.30 Kommunikationsenheten 0455-73 40 90