Bertil Karlsson ny rektor för Blekinge folkhögskola

2015-04-13

Bertil Karlsson blir ny rektor på Blekinge folkhögskola i Bräkne Hoby. Det beslutet tog i dag landstingsstyrelsen.
- Folkhögskolan spelar en viktig roll för folkbildningen i samhället och jag ser fram emot att få utveckla skolan tillsammans med mina medarbetare, säger Bertil Karlsson i en kommentar till utnämningen.

Bertil Karlsson har haft olika rektorsuppdrag inom Karlskrona kommun under de senaste tio åren. För närvarande är han rektor vid Rosenfeldskolan och Aspö skola. I rollen som rektor har Bertil Karlsson erfarenhet av att driva större förändringsarbeten i syfte att utveckla verksamheten mot de mål som finns. Bland annat var Bertil Karlsson under sin tid som rektor på Nättrabyskolan med och byggde upp ett nytt kunskapscentrum. Skolan är i dag kommunens största grundskola (från förskola till årskurs 9) i Karlskrona kommun.

Bertil Karlsson är 56 år, är bosatt i Karlskrona och utbildad fritidspedagog vid dåvarande Växjö högskola. Han tillträder sin nya tjänst i mitten av juni. För närvarande är Tina Möller tillförordnad rektor.

Annelie Rosenqvist (S) är folkhögskolenämndens ordförande och hon ser nu fram emot att få samarbeta med Bertil Karlsson

- Bertil Karlsson är en omvittnat god organisatör med en förmåga att skapa delaktighet i utvecklingsarbeten. Jag är därför glad över att han tackat ja till jobbet som rektor för folkhögskolan. Det finns flera utmaningar som Bertil nu kommer att arbeta med, bland annat aktualiseras utredningen om folkhögskolans framtid som gjordes för cirka två år sedan. Där framkom behovet av en översyn av skolans internatboende, säger Annelie Rosenqvist.

Fakta om Blekinge folkhögskola

Huvudman för Blekinge folkhögskola är Landstinget Blekinge. Folkhögskolan bedriver traditionella gymnasieutbildningar, till exempel samhällsvetenskaplig och naturvetenskaplig gymnasieutbildning och vänder sig till den som är 18 år och äldre. Skolan arrangerar även kortkurser, uppdragsutbildningar, sommarkurser och kurser för seniorer. För närvarande studerar 266 elever vid Blekinge folkhögskola. 

Pressbilder och kontaktuppgifter för Bertil Karlsson

Senast uppdaterad 2016-09-30 15:11:56 av Sverker Berggren

Kontakt för journalister

Bertil Karlsson Bertil Karlsson Rektor Blekinge Folkhögskola 0766-20 85 84
Peter Lilja Peter Lilja Landstingsdirektör Landstinget Blekinge 0455-73 40 00 och 0734-47 10 00
Madeleine Flood Madeleine Flood Kommunikationsdirektör Landstingsdirektörens stab 0455-73 40 19 och 0734-47 10 07