Nu kan du se landstingsfullmäktiges sammanträden på webben

2014-10-16

Landstingsfullmäktiges sammanträden som sker i Landstingssalen filmas och direktsändas på www.ltblekinge.se. Det går också att se alla möten i efterhand.

Att direktsända landstingsfullmäktiges sammanträden på webben är ett sätt att öka öppenheten och insynen i Landstinget Blekinge och ger fler möjlighet att följa Landstingsfullmäktiges sammanträden utan att vara på plats.

– Det här är ännu ett steg i vårt arbete att förbättra demokratin och den lokala debatten. Nu ger vi fler en möjlighet att på ett bra och enkelt sätt kunna följa de beslut som landstingspolitikerna tar. Kanske kan det också stimulera fler att engagera sig i de viktiga sjukvårdsfrågorna, säger landstingsstyrelsens ordförande Kalle Sandström (s).

Fullmäktiges sammanträden i Landstingssalen kan både ses direkt och i efterhand. Som tittare kan du följa med i ärendelistan och få namn på de som talar. Det går även att se talarnas bildspel.

Du kommer till sändningen via en direktlänk som finns publicerad ltblekinge.se. Klickar du på länken innan sändningen har börjat får du ett meddelande om att du är tidigt ute och information om när sändningen börjar.

Under mötets gång kan du bara titta på det som händer i realtid. Du kan alltså inte backa tillbaks i mötet. Så fort sändningen är stoppad kan du titta på sändningen från början och även hoppa direkt till olika delar i sändningen genom att välja vad du vill se från ärendelistan.

Här hittar du de datum landstingsfullmäkte sammanträder 2015.

Senast uppdaterad 2014-11-27 11:52:55 av Ulrica Kalmerlind