Landstingsfullmäktiges sammanträden direktsänds

2014-10-16

Landstingsfullmäktiges sammanträden som sker i Landstingssalen kommer, med start vid mötet den 20 oktober, att filmas och direktsändas på www.ltblekinge.se. Det går också att se alla möten i efterhand.

Att direktsända landstingsfullmäktiges sammanträden på webben är ett sätt att öka öppenheten och insynen i Landstinget Blekinge och ger fler möjlighet att följa Landstingsfullmäktiges sammanträden utan att vara på plats.

– Det här är ännu ett steg i vårt arbete att förbättra demokratin och den lokala debatten. Nu ger vi fler en möjlighet att på ett bra och enkelt sätt kunna följa de beslut som landstingspolitikerna tar. Kanske kan det också stimulera fler att engagera sig i de viktiga sjukvårdsfrågorna, säger landstingsstyrelsens ordförande Kalle Sandström (s).

Fullmäktiges sammanträden i Landstingssalen kan både ses direkt och i efterhand. Som tittare kan man följa med i ärendelistan och få namn på de som talar. Det går även att se talarnas bildspel.

Under mötets gång kan man bara titta på det som händer just då. Så fort mötet är slut går det att titta på sändningen från början och även hoppa direkt till olika delar i sändningen genom att välja vad man vill se från ärendelistan.

Senast uppdaterad 2014-10-16 08:39:03 av Jenny Gustavsson

Kontakt för journalister

Kalle Sandström (S) Kalle Sandström (S) Ekonomifrågor, ordförande Landstingsstyrelsen 0455-49 575, 0734-47 10 11