Blekingesjukhuset på femte plats i sjukhusrankning

2015-01-15

Sjukhusvården i Blekinge hamnar högt i en rankning som Dagens medicin har gjort av sjukhusen i Sverige.

- Jag är givetvis stolt över uppmärksamheten. Men det är ytterst medarbetarnas förtjänst att vi hamnar så högt på listan, säger sjukhuschef Bengt Wittesjö.

Dagens medicin rankar varje år sjukhusen i Sverige i tre olika kategorier: universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus. I kategorin mellanstora sjukhus hamnar Blekingesjukhuset på femte plats av totalt 36 sjukhus. Rankningen görs från första till tolfte plats. Övriga sjukhus hamnar på en delad trettonde plats. I fjol fanns Blekingesjukhuset inte med bland de rankade sjukhusen.

- Jag är inte helt överraskad att vi hamnar högt på listan i år. När Öppna jämförelser presenterades i november i fjol framgick det att vi generellt håller en hög medicinsk kvalitet och att vi har en god tillgänglighet. Just medicinsk kvalitet och tillgänglighet har varit viktiga områden när rankningen har gjorts.

Bengt Wittesjö menar att resultatet är ett kvitto på det goda arbete som bedrivs varje dag, dygnet runt i Karlshamn och i Karlskrona.

- Engagerade och kunniga medarbetare är en förutsättning för att kunna bedriva sjukvård av hög kvalitet. Den stora utmaningen för oss är nu att vara en attraktiv arbetsgivare så att våra medarbetare vill arbeta kvar hos oss och att vi kan rekrytera nya.

Senast uppdaterad 2015-01-15 10:12:24 av Gunilla Lindgren