Jonas Kullberg ny personaldirektör i Landstinget Blekinge

2013-04-08

Jonas Kullberg blir ny personaldirektör i Landstinget Blekinge. Det beslutet tog landstingsstyrelsen i dag. -  Det är en förmån att, tillsammans med medarbetarna, få utveckla personalfrågorna i en organisation som gör stor skillnad i människors liv, säger Jonas Kullberg.

Jonas Kullberg är 41 år, bosatt i Trensum men kommer ursprungligen från Kristianstad. Han har en universitetsexamen inom personalområdet och har arbetat med personalfrågor i cirka 15 år, både på operativ och på strategisk nivå. För närvarande leder Jonas Kullberg ett globalt projekt inom lärande och kompetensutveckling i Ikea-koncernen. Han har också varit personalchef inom Ikea. Tidigare har han även arbetat som regionchef på ett konsultbolag inom HR (Human resources) samt arbetat med personalfrågor inom tillverknings- och fordonsindustrin.

- Det finns självklart skillnader mellan privat och offentlig sektor och jag är ödmjuk inför det faktum att jag inte tidigare arbetat inom offentlig sektor. Samtidigt är grunduppdraget detsamma oavsett om man arbetar inom privat eller offentlig verksamhet. Det handlar om att skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats där människor kan utvecklas, säger Jonas Kullberg.

Jonas Kullberg beräknas tillträda tjänsten som personaldirektör den 21 maj. Han efterträder Östen Sjösten som efter 46 år i landstinget, varav 19 år som personaldirektör, nu går i pension.

- Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Jonas Kullberg.  Personalfrågorna är oerhört viktiga. Att våra medarbetare trivs hos oss och vill stanna kvar är grunden för att vi ska kunna ge en god hälso- och sjukvård till blekingarna, säger landstingsdirektören Peter Lilja.

Senast uppdaterad 2014-05-27 14:25:45 av Jens Qwarngård