Vad är ditt #klimatlöfte?

2018-03-21

På lördag kan du prata miljö- och klimatfrågor med representanter från Landstinget Blekinge som en uppstart inför Earth Hour. Vi finns på Ronnebygatan i Karlskrona mellan klockan 11.00 och 15.00 på lördag den 24 mars.

På lördag är det nämligen dags för Earth Hour mellan klockan 20.30 och 21.30. På kvällen hoppas vi att du planerar att släcka alla lampor under den timmen. Redan tidigare under dagen finns vi på plats på Ronnebygatan för att diskutera miljö och klimat. Kom och prata med oss om vad du kan göra för att minska din klimatpåverkan, och avge ditt #klimatlöfte!

Avge ditt #klimatlöfte i sociala medier

Som landsting jobbar vi hela tiden med att minska vår miljöpåverkan och bidra till en hållbar utveckling. Nu undrar vi vad du kan göra? Små förändringar i vardagen kan göra stor skillnad! Hjälp oss jobba för en bättre miljö genom att sprida ditt #klimatlöfte i sociala medier. Kom och träffa oss på lördag. Ta kort på dig själv i vår #klimatlöftesram och publicera ditt löfte i sociala medier. Tagga inlägget #klimatlöfte och #landstingetblekinge. Som tack för din insats får du en LED-lampa!

Fokus på hållbar utveckling

I Landstinget Blekinge jobbar vi aktivt med frågor kring miljö och hållbarhet på flera plan. Vi har exempelvis 100 procent grön el. Vi arbetar också med att minska energiförbrukningen i våra lokaler genom att se över hur mycket energi som används och var det finns möjligheter att minska.

Landstingets bilar körs med förnybar energi och är mitt i en övergång till fordon som drivs av el, biogas och etanol. Vi förenklar också medarbetarnas cyklande genom att bygga laddstationer till elcyklar och låsbar cykelförvaring under tak.

Vi arbetar aktivt för att få in en stor andel ekologisk mat i det vi gör. Visste du till exempel att nära hälften av allt du äter och dricker hos Landstinget Blekinge är ekologiskt? Bland annat mejeriprodukter, ägg, potatis, frukt, ris, kaffe och te.

Träffa oss på lördag

Kom och diskutera miljö och klimat med oss på Ronnebygatan i Karlskrona mellan klockan 11.00 och 15.00 på lördag den 24 mars.

Senast uppdaterad 2018-03-21 10:59:13 av Ulrica Kalmerlind

Kontakt för journalister