Nyinvigning av ungdomsmottagningens lokaler

2017-12-15

På tisdag inviger ungdomsmottagningen sina nyrenoverade lokaler på Trossö. Detta betyder en rad förbättringar för både ungdomar och personal.

Ungdomsmottagningen i Karlskrona har funnits i sina nuvarande lokaler sedan 2005 och nu inviger de äntligen sina nyrenoverade lokaler. Renoveringen gör att mottagningen blir dubbelt så stor och får flera nya rum. Lokalerna blir bättre utrustade, mer personal får plats och möjligheten att ta emot fler ungdomar blir större. Det betyder att ungdomsmottagningen får förbättrade möjligheter att utveckla arbetet med den psykiska hälsan, ta emot studiebesök och ha ett speciellt rum för killmottagning. Killmottagningen kommer att vara speciellt utrustad för undersökningar och samtal med just killar.

Verksamhetschef Agnes Lindeberg berättar att ungdomsmottagningen under flera år har arbetat med att utöka och förbättra sin verksamhet:

 - Vi är jätteglada för den här satsningen. Under de senaste åren har vi blivit fler personal och nu får vi möjlighet att arbeta ännu mer med frågor kring psykisk hälsa, könsidentitet, levnadsvanor, stress och sexuell hälsa.

I samband med invigningen kommer verksamhetschef Agnes Lindeberg och förvaltningschef Ros-Marie Nilsson, samt barnmorskor och kuratorer från personalen att finnas tillgängliga för frågor.

Tid: tisdag den 19 december klockan 15.00 

Plats: Stortorget 12, ovanför Nivå

Senast uppdaterad 2018-10-03 15:23:31

Kontakt för journalister

Presstelefon Presskommunikatör i tjänst vardagar mellan 8.00 och 16.30 Kommunikationsenheten 0455-73 40 90